Laukkuloukku

Olen ollut koko ikäni paha laukkuaddikti (niin monen toisen kohtalotoverini tavoin!) Laukkuaddikti kuvaa varsin hyvin suhdettani näihin - oih, niin ihaniin 💕 - kapistuksiin.



Ja kyllä vain, minulla on niitä aivan riittävästi. Tiedän sen varsin hyvin. Silti se ei koskaan pääty. Aina löytyy uusi aarre ja aina myös löytyy toistaan parempi syy hankkia tämä uusi. 🤷‍♀️


Varhaisaikuisuuden jäätyä taakse iän ja varallisuuden karttuessa, olen kuitenkin ostanut oikeastaan vain laadukkaita, kestäviä ja toisinaan myös niitä sijoituskohdelaukkujakin.


Taikasanani ollessa yksinkertaisuus, vetää tässäkin minua puoleensa pahaisen magneetin tavoin. Kestävä, laadukas nahkalaukku klassisin värivalinnoin toimii käytössä vuosia, erittäin laadukaat vuosikymmeniä. Musta, ruskea ja kepeämpiin hetkiin vaaleampi, kuten vaalea beige ovat ikuisesti toimivia valintoja.


Laukkuja kotoani löytyykin sitten laidasta ja merkistä toiseen: Furla, Marimekko, Yves Saint Laurent, Tory Burch, Burberry ja toki Louis Vuittonin minikokoelmani. Näin esimerkiksi. 🎶


Olen kauan, siis jo todella kauan, katsellut sopivaa pienempää mustaa tote/shopping-mallista laukkua, joka toimisi arkikäytössä. Vuittonin Neverfull olisi ollut malliltaan tähän tarkoitukseen oiva valinta, mutta koen tuon mallin jo niin kuluneeksi, että en kerta kaikkiaan halua sijoittaa rahojani enää siihen. En edes mustaan malliin, joka on hieman perinteistä monogrammia tai damieria harvinaisempi näky. Mallina tuo laukku on todella käytännöllinen ja tilava, joten en myöskään tuomitse tämän mallin valinneita. ✌️


Olen selaillut Balmuirin ja YSL:n valikoimaa useampaankin kertaan. Balmuirin 5th avenue -mallin laukku toimisi söpön ja näppärän pienemmän kokonsa ja yksinkertaisuutensa ansiosta vähintäänkin täydellisesti, mutta valitettavasti mustan mallin metalliset yksityiskohdat ovat hopeiset (pidän itse kultaisesta), joten tämäkin jäi väliin. 


YSL:n Sac de Jour klassikko on aivan ihana, mutta jopa asteen liian elegantti tähän boheemimpaan elämänvaiheeseeni. Työelämässä tämä olisi loistava valinta! Ja mikä hienointa, tästä mallista löytyy niin monia kokoja sekä värejä, että taatusti jokaiselle lukuisiin erilaisiin tarpeeseen löytyy omansa. 


YSL:n Shopper east/west tote on juuri sitä, jota haen nyt ja olinkin jo viittä vaille tilaamassa tämän, kun huomasin sattumalta pienemmän Toy shopping bagin. Olen jotenkin skipannut tämän aiemmin, mutta nyt sen potentiaali pomppasi silmiini. 

Ja se oli menoa! 🤩




Koko oli täydellinen, hieman pienempi, siro, simppeli ja musta. Eikä tätä ole ihan jokaisella vastaantulijalla. Malli toimii nyt ja toimii myös palatessani työelämään, eikä hintakaan ollut päätön luksusmerkiksi. Noin 5 min päätöksestä tilaus oli sisällä ja alle vuorokausi, niin DHL kuljetti paketin ovelle. This really was my cup of tea! ☕️


Ja katsokaa nyt itse: Eihän tästä voi muuta sanoa, kuin VAU! 😍





Laukku on pienempi malli, mutta loputtoman tilava! Nämä perus laukun täytteeni vievät tilasta vain murto-osan, eikä laukku muutu liian raskaan tai täyden näköiseksi.

Vaikken trendeillä ratsastaja olekaan, viittaanpa nyt huvikseni yhteen kuluneen vuoden isoimmista muotitrendeistä, nimittäin quiet luxury:in. Jos et ole tähän vielä törmännyt, niin yksi tapa kuvata trendiä brändien näkymättömyys, jossain määrin jopa jonkinlaisena vastalauseena erilaisten tuotemerkkien näkyvyydelle, Laadukkaat tuotteet, kauniit ja istuvat leikkaukset, yksinkertaiset mallit ilman isoja logoja. Tosinaan myös sama väripaletti päästä varpaisiin. Voisin hyvin toistaa tuon teekuppi -viittauksen tässäkin yhteydessä, mutta ei liene tarpeen. Laukkuni puhukoon puolestaan.

 

Laukku toimii lyhyemmistä hihnoistaan käsivarrella tai kädessä ja pidemmästä säädettävästä hihnastaan niin olalla kuin crossbodyna. 
Kuvan neule on syksyinen Ralph Lauren Petite-neuletakki värissä Circuit brown. 🤎


J-M

Ps. Marimekko-ihmiset: Pysykäähän kuulolla, pian on tiedossa aivan ihania syysjuttuja! 😍😍😍

Kommentit

Suositut tekstit