Kesähulluus

Kärsitkö koskaan ostoskrapulasta?

Minulle tämä tunne on tuttu. Impulssiostokset… Niinpä niin. Olen oppinut hallitsemaan tätä vuosien saatossa mielestäni jopa erinomaisesti. Mieheni edustaa suunnitelmallisuutta, minä impulsiivisuutta. Yhdessä teemme loistavia kompromisseja, mutta yksilöinä olemme tässä mielessä toistemme äärivastakohdat. Jarruttava järjen ääni on tarpeen, kun oma mieleni ja innostukseni lähtevät toisinaan melko huimallekin laukalle.

Heinäkuu on alennusmyyntien kulta-aikaa ja juuri nyt on meneillään parhaat viimeiset rutistukset. Marimekkoharrastajalle tällainen on tietysti erityisen kiehtovaa, sillä niitä ihania tuotteita on saatavilla totuttua edullisemmin. 

Miten alennusmyynneissä voi pitää järjen päässä ja välttyä hutiostoilta sekä turhalta rahanmenolta? Suunnitelmallisuus ja impulsiivisuus kun eivät aina mahdu samaan päähän. On kuitenkin keinoja oppia toimimaan äkkipikaisenkin luonteen kanssa. 

Nykyisin etsin ajattomampaa tyyliä, joka voisi toimia käytössä useita vuosia. Näin aleshoppailusta tulee myös ekologisempaa. Pikamuoti (joka kuulostaakin jo kirosanalta) ei muutenkaan ole enää millään muotoa suosittua, eettisestä puolesta puhumattakaan. En edes koe sen puhuttelevan itseäni samaan malliin kuin joskus aikanaan. 

Kun tiedostaa etukäteen mitä hakee ja mihin tarpeeseen, jää turha tuhlailu pois. Toki edelleen innostun asioista ja toimin hetken mielijohteesta, mutta olen myös oppinut rauhoittamaan mieleni ja hakemaan mukaan sitä sisäistä järjen ääntä.

Tämän kesän alehankinnat olen vahvasti painottanut Marimekkoon. Netin ja kivijalkamyymälöiden ohella käyn paljon myös Marimekon Outlet-myymälöissä ympäri Suomea. Ja vaikka pääasiassa Outlet-myymälöiden valikoima on samanlainen, erojakin löytyy. Nämä erottavat tekijät ovatkin usein juuri ne kiinnostavimmat ja niiden joukosta löytää hyvällä tuurilla todellisia aarteita. 

Aarteita voi löytää myös pienemmiltä Marimekon jälleenmyyjiltä, sillä heidän varastoistaan ei isojen myymälöiden tapaan tyhjene tuotteet.


Omat täsmätärpit alemyynteihin:

1. Etsi aikaa kestäviä tuotteita.

2. Suosi tunnettuja ja ajattomia kuoseja.

3. Hae tuotteita värimaailmasta, joka ei ole suoraan trendeihin sidottua.

4. Hanki niitä tuotteita, jotka sopivat omaan tyyliisi. Täydennä esimerkiksi olemassa olevaa sarjaa.


Unikko on varmasti tunnetuinta Marimekkoa ympäri maailman ja kuosina ajaton. Itse, niin monen muun Marimekko-fanin tapaan, rakastan juuri Unikkoa! Yksinkertaisten muotojen ystävänä omia kestosuosikkeja Unikon ohella ovat Tasaraita, Räsymatto, Lokki, Tiiliskivi ja Kivet. Eli juuri ne tutuimmat, perinteiset Marimekko-kuosit. Myös Mansikka, Laine, Appelsiini, Auringonkukka, Siirtolapuutarha, Pallo, Spaljé, Hortensie, Kuusikossa ja Alku voisivat hyvin kuulua samaan kategoriaan.

Onhan näitä! 🤭

Tiesitkö muuten, että Marimekon sivuilta löytyy Maripedia, josta voi selata tai etsiä kuvahaulla Marimekon kuoseja? Tämä on varsin näppärä apu esimerkiksi kirppismaailmassa!


Unikkoa, Kiviä ja Lainetta

Tästä Marimekon Lonasta (Men’s fit) tuli heti yksi suurimmista suosikeistani! 🖤🤍

Parhaat ale-löydöt löytyvät usein sattumalta. Kuten viimeiset yksittäiset kappaleet. En koskaan osta jo valmiiksi kuluneen tai naarmuuntuneen näköisiä kappaleita edes alennuksella. Usein todelliset aarteet löytyvätkin hyllyjen kulmilta, takanurkista tai siitä osasta myymälää, joka ei ole suoraan sisään astuvan asiakkaan silmien edessä.




Klassinen punainen Unikko-kahvikuppien sarjani sai täydennystä parilla kupilla ja lautasella sekä teekannulla.


Aleostoksista onkin varsin luontevaa kääntää katse täysin toiseen suuntaan. Nimittäin ostoksiin ilman alea. 


Viimeisinä parina vuotena ei juuri ole tullut käytyä Helsingin keskustassa, vaikka paikka aiemmin on ollut yksi shoppailun vakiokohteistani. Pari päivää sitten sain extempore-idean yhdistää muutama käytännön seikka ja napata pienimmät lapset sekä oma äitini matkaan ja suunnata Helsinkiin. 


Samalla reissulla ajattelin myös piipahtaa Marimekko Terassilla Espalla. Mikä loistoidea! 🤩 


Olimme ajoissa liikenteessä ja Terassille saapuessamme huomasin, että tämä aukeaa vasta tunnin päästä. Vauhdikkaana ihmistä tämä ei haitannut edes sitä pientä hetkeä, sillä seuraava suunnitelma oli jo takaraivossa. Varovasti esitin äidilleni vienon toiveen: Josko hän hetken olisi lasten kanssa, että pääsisin pikaisesti piipahtamaan Vuittonilla. 😁


Turistityyliä


Vuodesta 2008 Pohjoisesplanadin ja Mikonkadun kulmassa sijainnut liike, on ollut huhtikuusta Stockmannin tiloissa remontin vuoksi. Olihan tämä nähtävä. Jo ihan kiinnostuksen vuoksi! Kuten Vuittonilla on totuttu, ei tämäkään kerta hävinnyt edellisille. Liikkeen status tuntui ja näkyi heti sisään astuessa. Sain välittömästi seuraani myyjän, mikä näissä liikkeissä onkin parasta. Henkilökohtaista ja erittäin asiakasystävällista palvelua koko asiointiprosessin ajan.


Myyjä kysyi etsinkö jotain tiettyä ja kyllä etsin, nimittäin aurinkolaseja. Laukut, korut, huivit ja muut asusteet voi helposti tilata netistäkin, mutta aurinkolasit vaativat ainakin itselläni aina henkilökohtaisen sovittamisen.


Myyjä ohjasi minut aurinkolasien luokse. Hetken laseja silmäiltyäni näin ne täydelliset lasit! Laittaessani aurinkolasit silmilleni ja vilkaistessani myyjää kysyvästi. Olin varma, että oikeat lasit löytyivät heti. ”Eikös nämä sovikin täydellisesti”, kysyin myyjältä. Joka totesi saman. Ajattelin vielä varmuudeksi sovittaa toisiakin laseja, mutta huomasin heti etteivät ne olleet läheskään yhtä sopivat kuin ensimmäiset. Pyysin arvion myös myyjältä, joka totesi empimättä saman. 


Täydelliset lasit olivat löytyneet! 


Vuottonilla tuotteisiin saa halutessaan hot stamp -merkinnän. Olen aina jättänyt tämän väliin, sillä en ole kokenut tarvetta tai halua merkata tuotteita omikseni. Tällä kertaa kuitenkin tein poikkeuksen ja otin tuon leiman aurinkolasikoteloon. Ja koska Helsingin keskustaan en seuraavana päivänä ollut tulossa (jolloin leimatun kotelon saisi noutaa), myyjä lupasi lähettää kotelon minulle kotiin. Tällainen asiakaspalvelu on parasta! Toki tuotteessa siitä maksetaan veronsa, mutta sujuva ja henkilökohtainen palvelu toimii minulle aina. Niitä pieniä luksushetkiä arjessa. Ja varmasti nautin, ihan joka sekunnistani tuossa liikkeessä. 😇


Matkaani lähti siis aurinkolasit Vuittonin laatikolla, joka toimittaa varakotelon virkaa postitoimituksen saapumiseen asti. En voi hehkuttaa tarpeeksi sitä, miten hyvältä nuo aurinkolasit myös tuntuivat päällä. Kaikin puolin täydelliset aurinkolasit siis!


Perihelsinkiläinen turrekuva: Vuittonin kassi Tuomiokirkkoa vasten. 🥸


The 😎

Sirot pienet yksityiskohdat sopivat omaan makuuni.


Jos pidät blogista, muista seurata minua blogit.fi:ssä! 🥰


J-M

Kommentit

Suositut tekstit