Kesän mökkimaailma

Niin se vierähti taas tämäkin pari viikkoa kuin siivillä kesämökillä! Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että mieheni vanhemmilla on kaksi mökkiä eri puolilla Itä-Suomen kauniita maisemia. Tällä porukalla matkustaessa pitkät välimatkat eivät taitu kovin näppärästi ilman hyvää suunnittelua. Niinpä jo pelkkä matkustaminen oli oma iso ohjelmanumeronsa.



Ehdottomasti kesämuki 2023, Marimekon Auringonkukka 🌼😁

Auringonsäteet järven pinnalla. 
Vaikea vangita, mutta vielä vaikeampi jättää kuvaamatta.

Jonkinlaisena onnistuneen kesämökkiloman mittarina voisi pitää sitä, että kahdessa viikossa ehtii muuttua täysin metsäläiseksi ja paluu arkeen on kodin mukavuuksia lukuunottamatta vähintäänkin haastavaa. Kelien puolesta ei myöskään ollut valittamista. Lähes koko reissun paistoi aurinko ja onneksi lämpötilat olivat Etelä- Suomen helleaaltoa inhimillisemmät. Siis varsin täydelliset kesäkelit omaan makuuni! Juhannuksen tienoon saimme viettää Itä-Suomen railakkaissa ulkoisissa ja kaatosateessakin, mutta tämä oikeastaan vain kruunasi reissun. Ja mikä parasta, kunnon ukkoset pitivät lapset sikeästi unessa aitassamme! Tuo ukkosyö taisikin olla mökkiloman parhaiten nukuttu yö kaikilla.⚡️⚡️⚡️


Mökkielämä on niin vahvasti juurtunut suomalaisten sieluihin, että jokaisella lienee oma mökki-minänsä. Onhan Suomessa yli puoli miljoonaa mökkiäMökki-minässä korostuu voimakkaammin piirteet, jotka arjessa jäävät vähemmälle huomiolle. Viihdyn luonnossa muutenkin, mutta mökki-minäni ei juuri muuta tekisikään, jos velvollisuudet vain antaisivat myöden. Mökki-minäni myös nukkuu hyvin aitassa, luonnon äänien ja raikkaan ilman keskellä. Normaaliarjessa kun herään ihan pieneenkin ääneen. Toki tuo kesäöinen luontokonsertti on kuin meditaatiotallenteelta, eikä liene mikään ihme, jos nukuttaa hyvin.


Yksi mökkielämäni ikiperinteitä on illalla sängyssä selailtavat lehdet. Muistan jo lapsena kesäisin mummolassa selailleeni ikivanhoja Seuroja ja etsineeni niistä sarjakuvia sekä paperinukkeja. Nykyään mökkireissun valmistelu sisältää poikkeuksetta erilaisten lehtien haalimista matkakassiin mukaan. Niiden lukeminen aitassa iltahämärässä on ihan parasta terapiaa!

 


Mikäs muukaan olisi sen parempaa iltalukemista, kuin Marimekko-lehti! 🌼

Omat odotukseni loman osalta olivat varsin pieniä, sillä tässä vaiheessa etenkin pienin reissaaja vaatii vielä täyttä valvontaa läpi päivän. Toivelistaltani löytyneet pihasaunassa rauhassa saunominen ja luontokuvaaminen toteutuivat molemmat ja vielä useampaan otteeseen.✌️







Pohjois-Karjalan maisemat ja jopa linnusto (jota pääsin kuvaamaan mielettömän hienoista paikoista!) ovat ihan omaa luokkaansa tällaiselle etelän kaupunki-ihmiselle. Vasta luontokuvaamisesta innostuneena koin jatkuvasti vau-elämyksiä ja kädet täristen sekä hengitystä pidättäen nappailin kuvia näistä eteeni tupsahtelevista luontokappaleista. Kotona edes yhden tällaisen kuvan saaminen olisi ollut jo ison työn tulos, joten kontrasti arkeen oli valtava!



Härkälintu

Sudenkorento

Kuikkapariskunta

Kotiinpaluussa parasta on ehdottomasti arjen helppous (sisävessa, suihku, hyttysten huomattavasti pienempi määrä, oma sänky, pienimmälle helpommaksi tehty ympäristö jne…) Sitä ei liene kieltäminen. Mökkeilyä on kuitenkin tiedossa vielä myöhemmin tänä kesänä. 

Matka siis jatkukoon! 😍🍓




J-M

Kommentit

Suositut tekstit