Vitriinejä, verhoja ja syystunnelmia

Alkuvuodesta aloitettu ”kotiprojekti” etenee ennustamani mukaisesti. Pienen pienin verkkaisin hiiren askelin. 🙈 Nyt syksyn tullen on ollut paremmin aikaa saada jotain tehtyäkin. Kesällä tuntui, ettei tunnit vuorokaudessa riittäneet mihinkään ja toisaalta silloin oltiin myös liikkeessä varsin paljon. Syksyn ihana kotoilumeininki ja kierrosten laskeminen selvästi auttavat tässä, vaikka aikaa - sitä ei tahdo löytyä koskaan tarpeeksi…


Jo kesällä hommasin vitriinin, jonka nyt eräänä sateisena syyspäivänä vihdoin ehdin kasaamaan ja sinne pikkuhiljaa on siirtynyt Marimekko-kokoelmani. Tai näin ainakin alunperin ajattelin, kunnes totuus kokoelman suuruudesta valkeni ja tajusin, että vitriini lienee jatkossa vain rajatun kokoelman murto-osan kotipaikka. 


Jätin siis ahkerasti arjessa käytössä olevat Marimekot vitriinin ulkopuolelle ja lastasin sisään vain harvemmin käytettäviä yksilöitä.


Tämä ei varmasti ole vitriinin lopullinen järjestys, mutta tältä se nyt näyttää näin tavarat sisään tuuppastuina. 😁




Alimmalla hyllyllä komeilee muun muassa sydäntäni niin lämmittävä klassikko, punainen unikko -sarja. Tuo hylly on silmääni vain kovin kesäinen näin syksyyn. Ehkä jätän sen piristämään arkea tai sitten keksin sille vielä muuta. Katsotaan…kun ehditään. 😁


Myös verhojen päivitysaika koitti viime kuussa. Kesäiset Vallilan verhot vaihtuivat Marimekon Kaivo-sivuverhoihin. Valintana Kaivo on niin Marimekkoinen ettei se välttämättä ole se persoonallisin valinta, mutta pidän tuosta kuviosta kovasti. Suuret kuviot ja selkeät pyöreät muodot tuovat huoneeseen ryhtiä. Meillä on olohuoneessa isot ikkunat yhden seinän leveydeltä, joten hommasin kolme Kaivo-verhoa ja ”välit” täytin läpikuultavilla valkoisilla verhoilla. 


Lienee joku jo käyneen hieman nykimässä tuota äidin niin tarkkaan kuvausta varten asettelemaa ja suoristamaa verhoa. 😅

Ja sitten tietenkin yksi jatkuvan myllerryksen keskellä oleva muutos koskee näkyviä hyllyjä ja muita tasoja. Pyrin siihen, että kausivaihteluiden ei tarvitsisi olla kovin suuritöistä ja toisaalta en myöskään halua piilottaa kaappiin mielestäni kauniita esineitä. Niinpä muutos kesästä syksyyn on näillä hyllyllä pieni, mutta sitäkin tärkeämpi asia ja myös oma pikku rituaalini. 


Erilaisilla tauluilla on kiva piristää sekä helposti ja nopeasti muuttaa ilmettä. Vaihdoinkin aiempaan Marimekko-Puketti-teeseitse-tauluun Marimekon Ilves-julisteen, joka on sekin jo hyvän aikaa odotellut kaapin nurkassa tätä päivää. Sävyineen Ilves istui kivasti muuhun syyssäätööni olohuoneessa. 

Vuodesta toiseen toimivat ihanat Warm Nordicin Beak Birdit sekä syksyn väreihin sopivat Marimekon Ilves-juliste, Fyr-kynttilänjalka, Mini-maljakko sekä Cooee designin Pillar-maljakko.

Marimekon syysuutuuksia odotin kovasti heti syksyn alussa.🍁 Muutaman vuoden takaa tuttu Aino-Maija Metsolan suunnittelema Ketunmarja-kuosi on ihan super söpö satumainen ihanuus! Kirppikseltä löysin vielä vanhaa Ketunmarjaa olevat, täysin käyttämättömät (👏) tabletit ja tietenkin alekoodien ahkerana bongaajana ja hyvän alennuksen hyödyntäen tilasin lisäksi uutta Ketunmarjaa essun & mukin. Pianhan taas alkavat ne tutut syksyiset leivontainspiroitumisetkin! 🫶


Eikö olekin ihana kuosi, niin uusi kuin vanhakin sävy? 😍


🦊🥧

Seuraavalla kerralla vähän lisää syystunnelmaa syysasujen muodossa. Stay tuned! 😉



J-M

Kommentit

Suositut tekstit