Le parfum de Paris

 Pariisi on yksi suosikkikaupunkini. Tuo esteettisyyden, historian, romantiikan, taiteen ja inpiraatioiden paratiisi! Mutta arvaapas mitä? En ole koskaan käynyt siellä. Tästä huolimatta olen luonut hyvin vahvan tunnesiteen juuri tähän kaupunkiin! 

En halua kokea Pariisia ”väärin”. Siihen liittyy niin paljon mielikuvia ja odotuksia, etten halua niiden murenevan, jos todellisuus ei vastaakaan omaa satumaailmaani. Tässä lienee isoin syy siirtää matkaa vuodesta toiseen aina vain eteenpäin. Tämä kaupunki on kuitenkin ehdottomasti matkalistallani ja tavoitteeni on joskus tämänkin unelmamatkan toteutus! 


Matkaa odotellessa haen Pariisia luokseni muilla tavoin. Kuten tällä kertaa legendaarisen Diptyque Paris -brändin tuoksujen kautta. Olen todellinen tuoksuhullu, kuten olen maininnutkin! Meillä ei silti tuoksu kotona juuri miltään, mutta pidän hyvistä tuoksuista ja kynttilöiden muodossa tuoksusta voi nauttia juuri sen halutun hetken.

Nämä Diptyque-klassikot ovat jo jokseenkin ikoninen osa kotien sisustusta. Jos etsit kuvaa, jossa sisutuksessa komeilee tuoksukynttilöitä, et voi välttyä näkemästä tämän brändin tuotteita lipaston päällä tai sohvapöydän kulmalla.

Ja tälle lienee syynsä, nämä ovat IHANIA! Tuoksuja on lukuisia ja myös kokoja löytyy useissa eri vaihtoehdoissa. On kotiin tunnelmaa luovia kynttilöitä kuin parfyymeja sekä diffuserejakin. Lisäksi heiltä löytyy myös kaikkea astiastoista ruukkuihin ja hintaluokkaa edullisemmasta luksukseen. Olen kuitenkin mieltynyt nimenomaan heidän tuoksukynttilöihinsä ja niitä tämän kertainen tilauksenikin piti pääasiassa sisällään.

 Koska joulu on pian ovella, tilasin mukaan myös ripauksen joulun taikaa.✨




Nämä itämaista tähtitaivasta muistuttavat kynttilät ovat aivan ihastuttava lisä jouluasetelmiin sekä ulkoisesti että myös tuoksutunnelmaltaan! Näistä isompi, sininen Neige on hieman kevyempi talviyön tuoksu aavistuksella myskiä. Kun taas pienempi punainen Étincelles on tummempi nuotion tuoksu suklaan ja kahvin höystämänä. Näistä tuli heti tuoksupari tulevaan jouluun!

Tilasin tällä kertaa myös matkakokoisen käsienhoitosetin. Ihoni on kylminä vuodenaikoina haastava ja koska pesen käsiäni jatkuvasti, ne kuivuvat todella helposti. Talvikuukausina saan hoitaa niitä erityisen tarkasti niin kotona kuin kodin ulkopuolellakin. Silloin tällaiset matkakoon tuotteet ovat enemmän kuin toimiva ratkaisu. Näin ollen nappasin heidän ilmaisnäytteistäänkin yhden matkakoon käsi-/vartalovoiteen. Nämä matkakoot mahtuvat näppärästi pieneenkin käsilaukkuun tai vaikka takin taskuun, jolloin niitä tulee myös käytettyä.

Diptyquella on tapana muistaa myös syntymäpäivänä, jolloin tilatessasi tuotteita syntymäpäiväsi aikoihin, saat samalla heiltä tuotteen ”syntymäpäivälahjana”. Tämän lisäksi heillä on usein erilaisia kampanjoita, joissa saat vaihtuvia tuotteita, kuten minikokoisen uutuuskynttilän kaupan päälle ostaessasi tietyllä summalla tai tietyn määrän tuotteita. Kuluttajan näkökulmasta nämä ovat varsin näppäriä tapoja testata erilaisia tuotteita sekä kauppiaan näkökulmasta hyviä tapoja saada asiakas palaamaan aina uudestaan.

Tämänkertaisen tilaukseni tuotteet:

ÉTINCELLES / SPARK CANDLE 70G – LIMITED EDITION
NEIGE / SNOW CANDLE 190G – LIMITED EDITION
BAIES/BERRIES CANDLE 190g
THÉ/TEA CANDLE 190g
THE ART OF HAND CARE TRAVEL SET
EAU DE TOILETTE EAU DE ROSE 2ml (ilmaisnäyte)
EAU DE ROSE HAND AND BODY LOTION 10ml (ilmaisnäyte)
34 BOULEVARD SAINT GERMAN MINI CANDLE (kaupanpäällinen)
ROSES SMALL CANDLE 70G (syntymäpäivälahja)




Toimitus heilläkin on varsin nopea ja tuotteet ilmestyivät ovelle muutamassa päivässä.

Tällaisten tuotteiden avaamisessa piilee myös oma viehätyksensä, kun lumoava tuoksu tulvahtaa laatikosta esiin heti kantta taittaessa! Noh, luonnollisesti Baies on miellyttävä perustuoksu, mutta yllätyin siitä miten huumaava tuoksu tuli myös Travel setin käsienhoitotuotteista. Tuoksu oli koukuttava!


Nämä Diptyque Parisin tuotteet pakataan hirmu söpösti! Kaikki ovat omissa eri värisissä ja kokoisissa pussukoissaan, joita koristaa Diptyque Parisin logo. Jopa kaupanpäälliset/ilmaisnäytteet olivat pakattu kauniisti omaan pieneen pussiinsa.


Heiltä löytyy myös paketointipalvelu lahjaksi meneville tuotteille.


Voisi tosiaan ajatella, että meillä kotona tuoksuisi kuin hajuvesitehtaalla, sillä olen tuoksujen ystävä henkeen ja vereen. Mutta kuten jo totesinkin, meillä on pääasiassa hyvin neutraali ja tuoksuton koti. Olen siitä myös erittäin tarkka! Etenkin vauva-aikana on tärkeää, ettei vauva altistu liikaa tuoksuille. Vaikka pidänkin tuoksukynttilöistä, poltan niitä harvoin ja lyhytaikaisesti sekä huolehdin ilmanvaihdosta aina polttamisen jälkeen. Pyrin myös siihen, ettei vauva ole samassa tilassa samaan aikaan. Tuoksuista pystyy nauttimaan myös enemmän, kun niiden keskellä ei elä jatkuvasti!

Yksi tapa rajoittaa kynttilöiden tuoksu vain niille tarkoitettuihin hetkiin on lasikuvun käyttö. Pidän tästä Balmuirin lasikuvusta, joka sopii kooltaan useimmille tuoksukynttilöille. Lasikuvun käyttö myös säilyttää tuoksun kynttilöissä pidempään.



Vinkkinä Diptyquen tuoksuista kiinnostuneille: Diptyque Paris myy tällä hetkellä myös joulukalentereja! Hinta on luksusbrändien joulukalenterien kanssa samaa luokkaa, mutta antaa mahdollisuuden tutustua brändin tuoksuihin hyvinkin laajalla skaalalla.

Ja hei! Yksi mielenkiintoinen piirre Diptyquella myös on, he nimittäin panostavat kynttiläkippojen jatkokäyttöön. Jatkokäyttö on tuotteistettu ja markkinoitu näppärästi ja näin ollen myös tällä tehdään oma kauppansa. Näille tuotteille myydään mm. erilaisia second-life lisäosia, joilla kynttiläkippoa voidaan hyödyntää johonkin muuhun, kun kynttilä on poltettu loppuun. Suosin itse näitä tyhjiä kippoja säilytyksessä. Siihen nämä toimivat niin kokonsa kuin ulkonäkönsäkin puolesta. Etenkin musta-valkoisina. 🖤🤍

Jouluntuoksuisiin tunnelmiin! 


J-M





Kommentit

Suositut tekstit