Olen yksivuotias!

 Tuota päivää olin odottanut suurella haikeudella. Vauvastani on nyt tullut taapero. Syntymäpäivää edeltävänä iltana toivotin pojalleni kuiskaten vielä hyvää yötä vauva, vaikken koskaan aiemmin ollut kutsunutkaan häntä tällä tavoin vauvaksi. Mutta halusin vielä nauttia tästä vauvavuoden viimeisen päivän illasta. Höpsö äiti.






Tämä pieni mies on uskomaton pakkaus! Kuten tyttönikin. He ovat kaikki niin erilaisia, omia pieniä persooniaan. 


Poikaani voisin hyvin kuvata kahdella adjektiivilla: Rohkea ja kiireinen. Hän ei pysy paikallaan, ei hetkeäkään vaan uusien paikkojen tutkiminen, tauoton kiipeäminen ja karkailu kuuluvat arkeemme juuri nyt. Pinnasängystä hän alkoi kiipeämään yli jo pari kuukautta sitten. Paljain jaloin tarttuen apinamaisella otteella pinnoista kiinni ja eikun ylös! Onneksi unipussin kanssa hän ei ihan vielä pysty samaan. Mutta varpaillamme saamme olla! Tuo hetki on varmasti lähempänä kuin uskommekaan.


Kiipeily sohvalle, nojatuoliin, pöydille ja hyllyille on tauotonta. Aina jostain löytyy joku pieni koroke tai ponnistuslauta, jonka avulla hän pääsee kampeamaan itsensä juuri sinne, minne hetki sitten ei olisi osannut arvatakaan. Ja vielä ilman minkäänlaista itsesuojeluvaistoa, pelkkää intoa ja onnistumisen riemua hihkuen! Onneksi olemme toistaiseksi selvinneet vain pienillä kuhmuilla ja mustelmilla. Jatkuva maksimissaan kädenmitan päässä oleminen on välttämätöntä, sillä muuten hän keksii taas jotain uutta. 


Juhlat

1-vuotisjuhlia olemme järjestäneet käytännön syistä nyt kahtena peräkkäisenä viikonloppuna. Oma hammasoperaationi toipumisineen toi omat haasteensa etenkin ensimmäisen viikonlopun juhliin sekä 1-v.rokotusten ajankohta jouduttiin myös ottamaan huomioon.






1-vuotias on vielä niin pieni, ettei itse juhlista juuri mitään ymmärrä, joten yhtä kovaa onnistumispainetta juhlien järjestelyyn ei liity, kuin isompien lasten kohdalla. Isoimmat paineet syntyvät omassa mielessä, sillä olisin halunnut panostaa juhliin enemmän, kuin mitä lopulta ehdin.




Olen silti hyvin tyytyväinen siihen, että juhlat saatiin onnistuneesti pidettyä!



Hetken hengähdystauko.
Juhlien jälkeinen seesteinen tunnelma ilta-auringossa on kuin huokaus.


J-M

Kommentit

Suositut tekstit