Esijoululakanat

 Esijoululakanoiden vaihto on nyt ajankohtaista. Kyllä vain, E-S-I-joululakanoiden!


Tämä on yksi niitä asioita, joissa korostuu täydellisyyttä ja tarkkuutta kaipaava puoleni. Nimittäin lakanat ja ennen kaikkea niiden oikeaoppinen käyttöajankohta! Jokaiseen vuodenaikaan on omat lakanansa. Toki meiltä löytyy myös neutraaleja ns. joka kelin lakanoita, joita voi tarvittaessa hyödyntää milloin vain. Mutta tietyt vuodenajat ja sesongit saavat omat lakanansa. Kesälle on omat lakanansa, kuten syksylle, keväälle ja talvellekin. Mutta ennen kaikkea joululle! Näitä lakanoita käytetään vain tietty hetki vuodesta ja on suorastaan synti yrittää edes vihjata käyttöä vääränä ajankohtana. 

Joululakanoille on kaapissa oma säilytyspaikkansa, jossa ne suurimman osan vuodesta viettävätkin. Näin ne eivät vanhingossakaan joudu käyttöön väärään aikaan ja toisaalta varmuudella myös löytyvät kun joulunaika koittaa.

Olen nimennyt ne lakanat, jotka eivät ole vielä täyspunaiset tai muuten täysin jouluun viittaavat, esijoululakanoiksi. Tällaisia ovat esimerkiksi nämä punasävyiset ruudulliset flanellilakanat. Näihin on helppo liittää mm. erillisillä sisustustyynyillä joulusta vihjailevan viestin (tai ihan suoraan siihen viittaavan, kuten kuvissa 😁), jolloin viralliset joululakanat saavat odottaa koskemattomina mahdollisimman lähelle h-hetkeä.




Flanellilakanat ovat muutenkin todella lämpimät nukkua ja sopivat näin talveen ja pakkaskeleihin mainiosti sekä tietysti tämä punasävyinen ruutukuvio henkii omaa joulua lähestyvää tunnelmaansa.


Tasan 10 päivää jouluaattoon! 🌟




J-M

Kommentit

Suositut tekstit