Jouluinen omenapiirakka ja suolakinuskifudge

 Erilaiset piirakat ovat näppäriä tehdä ja niistä saa varioitua jos jonkinlaisia tuotoksia juhlaan tai arkeen, ympäri vuoden. En todellakaan ole mikään jauhopeukalo ja koska pidän kauniista ja tyylikkäästi toteutetusta myös keittiössä, päädynkin usein ostamaan niin kakut kuin piirakat valmiina, jonkun toisen taitavana käsityönä.

Joskus kuitenkin innostun kokeilemaan erilaisia juttuja myös itse. Joulu esimerkiksi on tällaista aikaa. Mutta mitä helpompi ja nopeampi, sen parempi minulle. En jaksa käyttää liikaa aikaani toteutukseen (olkoon tämä mottoni keittiöön).



Jouluinen omenapiirakka

Tämän omenapiirakan toteutus on niin nopea, että onnistuu helposti myös pienten lasten kanssa ja kiireemmälläkin aikataululla!


Tässä siis maailman helpoin jouluinen omenapiirakkaohje niille, jotka kaipaavat elämäänsä välillä jotain hieman yksinkertaisempaa ja nopeampaa vaihtoehtoa. Ja käyttämällä valmispiirakkapohjia, toteuttaminen ei voisi olla enää yhtään helpompaa! 😁


Ainekset:

2 valmista (tai itsetehtyä) piirakkapohjaa

2 prk Valion Kanelikreemiä

4 keskikokoista omenaa oman maun mukaan (n. 500g)


Ohje:

Sulata piirakkapohjat (tai tee itse ohjeen mukaan).

Painele toinen piirakkataikina vuoan pohjalle.

Pese ja kuutioi omenat.

Sekoita kreemi ja omenakuutiot keskenään sekä kumoa piirakkapohjan päälle.

Muotoile haluamallasi tavalla koristeet piirakan päälle toisesta piirakkapohjasta.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. 


Nauti vaniljajäätelön kera! 😋


Vinkki: Jos reunat alkavat saamaan turhan paljon väriä, voit laittaa uuniin ylimääräisen pellin piirakan päälle, jolloin piirakan reunat eivät pääse tummumaan liikaa. Lisää tämä kuitenkin vain tarvittaessa, jotta piirakka saa tarvitsemansa kauniin värin.




Käytin itse koristeluun pieniä painomuotteja, joilla piirakasta saa hyvän maun lisäksi myös kivan näköisen.

Aikaa kaikkineen tähän ei tosiaan mene kuin hetki, joten herkku on helppo vaikka yllätysvieraiden kolkutellessa oven takana.



Tämä jouluinen omenapiirakka oli todella maistuvaa ja loppui ihan liian pian. Parasta piirakka oli ehdottomasti seuraavana päivänä, kun maut olivat saaneet hieman tasaantua jääkaapissa.


Suolakinuskifudge

 Joulun vakioherkkuihin kuuluvat ehdottomasti itsetehdyt karkit! Näistä helpommasta päästä lienevät nämä fudget. Niistä saa myös pienellä vaivalla muokattua erilaisia vaihtoehtoja ja ne säilyvät jääkaapissa jopa viikon! 




Tein itse tällä kertaa suolakinuskifudgeja. Ja kuinka ollakaan, näistäkin fudgeista tuli NIIIIIIIN hyviä! 🤤
Valmiin fudgen voi muotoilla tarjoilua varten joko perinteisesti lohkomalla neliöiksi tai sitten käyttämällä esimerkiksi erilaisia pieniä muotteja.

Palat on hyvä pitää maltillisen kokoisina, sillä nämä herkut ovat todella makeita, eikä niitä voi kerralla syödä kovinkaan suurta määrää.

Ainekset:
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
200g valkosuklaata
200g maitosuklaata tai valkosuklaata
sormisuolaa

Ohje:
Paloittele suklaa kattilaan ja lisää karamellisoitu kondensoitu maito.
Sulata seos miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen ja varo polttamasta pohjaan!
Kun seos on tasaista, kaada se vuokaa (n.20x20cm), jonka pohjalle on asetettu kelmu.
Seos jähmettyy nopeasti, joten ole ripeä! Lastan/nuolijan käyttö helpottaa tätä toimenpidettä.
Ripottele lopuksi päälle sormisuolaa.
Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä vähintään neljä tuntia ja leikkaa sopiviksi palasiksi ennen tarjoilua.




Seuraavaksi ajattelin kokeilla Rocky Road -fudgeja! 😋



J-M

Kommentit

Suositut tekstit