Nyt saa tulla joulu!

 Toinen adventti on takana, itsenäisyyspäivä täällä ja joulu on virallisesti startattu, sillä myös kuusi kannettiin eilen olohuoneeseen. Onneksi ollaan vielä alkupuolella joulukuuta, sillä tästä alkaa se ikuinen jouluhässäkkä!

Joululahjat ja oikeastaan kaikki muukin on jo hoidettu hyvälle mallille, mutta nyt on viimeistään siirryttävä suunnitelmista itse toteutukseen.

Jouluverhot (jotka ajavat myös talviverhojen virkaa) ovat laitettu paikalleen jo hyvä tovi sitten. Vallilan Muisto -verhot henkivät vanhan ajan talvea. Niiden punaiset pirtit tuovat joulutunnelmaa ja itse verhot toimivat näppärästi läpi talven. Näin helpotan itseltäni myös sitä joulun jälkeistä tuskaa, kun verhoja ei ole tarpeen taas vaihtaa seuraaviin.  

Kuusi tuotiin paikalleen tosiaan eilen. Meillä on ollut muovikuusi jo useamman vuoden ajan, sillä aito kuusi (vaikka ihanan tuoksun tuokin) ei kestä hyvänä niin kauaa kuin itse joulua tykkään fiilistellä ja toisaalta muovikuusen siirtäminen takaisin varastoon on myös huomattavasti helpompaa, kuin neulasten keruu lattioilta ja matoilta, joista niitä tuntuu löytyvän vielä kuukausia kuusen poisviennin jälkeenkin.


Joulumuki on yksi must have -jouluvaruste ja varma keino joulufiiliksen hakemisessa. Tämä on jokusen vuoden vanha Villeroy & Boch -joulumuki.


Vallilan Muisto -verhot


Kuusenkoristelu on siis ajankohtaista ja se toteutetaan yhdessä lasten kanssa. Mamalla on  paha tapa käydä ”hieman korjailemassa” koristeiden paikkoja vielä jälkikäteen, mukamas huomaamatta… 🤭



Itsenäisyyspäivän sinivalkoista teemaa olemme viljelleet sinne tänne. Myös tontun majapaikan joulukuusi sai sinivalkoisen lippunauhan ylleen edellisillan pika-askartelun tuotoksena. 



Itsenäisyyspäivän ruokailuistakin kattauksineen on tehty hieman juhlavampi sopivin pienin lisäyksin. Iittalan Suomi 100 Kastehelmi -lautaset sopivat sinisen sävyllään täydellisesti itsenäisyyspäivän kahvihetkeen. Sinisen kaveriksi taasen sopivat kultasävyiset lusikat ja tietysti kaiken kruunaa Marimekon siniset Fokus servetit.



Seuraavaksi olisikin sitten tiedossa esijoululakanoita, leivontaa, tonttulaa ja kaikkea muuta jouluisen jännää. 


Pysyhän siis kuulolla! 😉



J-M


Kommentit

Suositut tekstit