Pelataanko erä upporikasta ja rutiköyhää?

 Uuden kalenterivuoden pyörähdettyä käyntiin ja oman vanhempainvapaan pian tullessa päätökseensä, ajattelin jakaa hieman ajatuksia tulevasta. 


Mitä kotieloon tulee, vuoden 2023 teema ei hirveästi edellisvuodesta muutu, sillä jään vuodeksi vielä hoitovapaalle. Tässä inflaation laukkaavassa kyydissä, kohtuuttoman suuruisia sähkölaskuja samalla maksellessani, hoitovapaalle jäänti tuntuu vähintäänkin hypyltä lämpimästä saunasta jäiseen avantoon. Ja sitä se on.


Aiempiin hoitovapaakokemuksiin nähden, tämä tuntuu ehdottomasti epävarmimmalta. Siitäkin huolimatta olen ratkaisuni kanssa erittäin sujut sekä hyvin valmistautunut ja odotan mitä suurimmalla innolla aikaa, jonka saan vielä täysipainoisesti nauttia lasten kanssa.


Moni asia tässä vuodessa tulee kuitenkin suunnitella ja tehdä edellisvuosiin nähden toisin. Tulojen tipahtaessaan olemattomiin tukiin muuttaa se jo itsessään arkea merkittävästi.


Tällainen vuosi kotona mahdollistaa paljon ja antaa varmasti vielä enemmän. Toisinaan on hyvä pysähtyä tarkastelemaan ja huomaamaan arvot elämässä. Työkiireiden lomassa jää helposti sivuun paljon sitä hienoa arkea, jota kotiäitinä saa kokea kaiken sen härdellin, kaaoksen ja väsymyksenkin keskellä. Työarjen rullaaminen kovalla tahdilla ei myöskään aina anna yhtälaisia mahdollisuuksia olla läsnä. Ajatusmalli ”mañana, mañana” siivittää arkea, eikä elämä tässä ja nyt juuri mahdu agendalle.


En harrasta uudenvuodenlupauksia, mutta tänä vuonna tein poikkeuksen. En oikeastaan tehnyt lupausta, ennemminkin esitin toivomuksen itselleni. Toivon tästä vuodesta tulevan hyvinvoinnin vuosi. Mistään elämäntaparemontista ei suinkaan ole kyse, vaan valmiudesta olla, elää, nauttia, antaa sekä löytää tasapaino ja mielenrauha. Avaimet tähän kaikkeen on hienosti jo olemassa, nyt ne enää otetaan käyttöön. 




Tänä vuonna blogissa on siis tarjolla vielä enemmän sisäistä rauhaa sekä harmoniaa. Tietenkään designia ja luksusta unohtamatta. Eihän tässä muuten puhuisi Boss mama ladylike! 😉 


Hyvää alkanutta vuotta jokaiselle! 



J-M

Kommentit

Suositut tekstit