Arkimeditaatio

Alkuvuosi on aina jollain tavalla uuden alkua. Uusi vuosi on kuin uusi kirja ilman tekstiä ja valmiina odottamaan sisältöä sivuilleen.


Lupasin tehdä tästä vuodestani hyvinvoinnin vuoden. Mitä se käytännössä tulee tarkoittamaan, jää nähtäväksi vuoden lopussa. Yksi tärkeä osa omaa hyvinvointiani on rauhoittuminen ja sitä varmasti tulen hakemaan pitkin vuotta.Olen aika energinen ja jopa levoton tapaus. Todellinen rauhoittuminen on minulle toisinaan vaikeaa. Kun jokunen vuosi sitten aloitin joogan sekä tutustuin meditointiin, huomasin että jopa minulla on olemassa kyky rauhoittua. Ja myös sen, miten tärkeässä roolissa kierrosten alas ajaminen aika ajoin oman hyvinvoinnin kannalta on.


Jokainen pienten lasten kanssa arkea viettänyt tietää, että rauhaa, etenkään mitään meditatiivista sellasista on turhaa edes ajatella hakevansa päiviensä iloksi. Onneksi rauhoittuminen tai mietiskely ei vaadi pitkiä tunteja yksin hiljaisuudessa (vaikka sellainenkin joskus tekisi kieltämättä terää).


Olen tuonut oman meditaatiohetkeni niihin aikoihin, joihin se luonnollisesti ja stressaamatta sopii. Ilta lasten nukutusten jälkeen on otollinen hetki. Toisinaan päiväuniaikaan saattaa myös löytyä pieni rako. 


Jokainen ihminen on yksilö myös siinä miten rentoutuminen onnistuu parhaiten. Itse keitän usein ensin teetä, sitten laitan soimaan meditaatiomusiikkia ja himmennän valaistusta. Toisinaan teen muutaman jooga-asanan saadakseni veren kiertämään ja lihakset paremmin rentoutumaan. Tämän jälkeen otan hyvän ja hyvin tuetun levollisen asennon ja aloitan hengitysharjoitukset. Näiden avulla saan kierrokset alas, rauhoitan mieleni ja rentoudun. 
Arjen kiireessä tämäkin simppeliltä kuulostava tapa saattaa jäädä vain haaveeksi horisonttiin. Silloin rauhoittumista voi hakea vaikkapa ulkoa, esimerkiksi vaunulenkiltä. Kelin ollessa surkea ja mukana remuava uhmakas ja äänekäs kolmevuotias tuovat toki omat haasteensa, mutta toisinaan jo tarpeeksi pitkä lenkki raittiissa ilmassa sekä metsäpolun varrella ihasteltavat maisemat linnunlauluineen antavat energiaa ja rauhoittavat mieltä riittävästi.Kaiken kaikkiaan rauhoittuminen on hetkiä. Pieniä asioita. Kun toisinaan muistaa huomioida näitä pieniä hetkiä, mielenrauha löytyy hyvinkin läheltä. 

J-M


Kommentit

Suositut tekstit