Tuhlaajatytön kierrätysmaailma

 Maallisen mammonan hamstraus ei liene se elämämme päätarkoitus, vaikka toisinaan siihen syyllistymmekin. Liiallinen tavaroiden kerääminen ja inspiraatiotulvat, joita tuo ihana-kamala virtuaalinen maailma tuo eteemme enemmän kuin ymmärrämmekään, saa ennen pitkää ahdistumaan kenet hyvänsä. Omaa oloaan voi keventää sulkemalla älylaitteet. Joka sekin on yllättävän vaikeaa, etenkin meille, jotka olemme tottuneet hoitamaan siellä kaiken. 




Olen tietoisesti pyrkinyt tekemään asioita perinteiseen tapaan, ilman älylaitteita, luodakseni jonkinlaista balanssia elämääni. Luen melko paljon lehtiä, vaikka digilehtiäkin olisi saatavilla. Samoin käytän perinteistä paperista kalenteria puhelimen rinnalla (kuten aiemmin olen kertonut). Ja tämä vain siksi, että haluan voida irroittaa katseeni näytöstä silloin, kun sen tuijottaminen ei ole välttämätöntä. Joissain asioissa perinteinen tapa on toimiva (jopa terapeuttinen), vaikka se olisi hieman työläämpi tai haastavampi. Kunhan se mahdollistaa puhelinkoukusta irrottautumisen.


Lienee selvää, että pidän yksinkertaisen kauniista kotona. Mustavalkoisena etenkin. Alemyynneistä itsekin sorrun aika ajoin jotain hommaamaan. Olen toki kestävän kehityksen kannattaja ja siksi hankin asioita pääasiassa tarpeeseen. Uusien rinnalla hankin niitä myös käytettynä.


Niinpä ajattelinkin tällä kertaa jakaa teille viimeisimmät kirppislöytöni:


Vuonna 2009 markkinoille tullut Oiva-sarja sisältää monta helmeä, joista yksi on Loimu-kynttilänjalka. Tämä Räsymatto-kuosilla oleva Loimu-löytöni on aivan kuin uusi. Kiiltävä ja naarmuton. Loistava löytö siis!


Tarjotin on mukana rekvisiittana pitämässä tuotteet ryhdikkäinä (ei kirppislöytö).


Aarikan pieni löytämäni aarre on alkujaan käsittääkseni jonkinlainen klemmariteline, mutta toimii tällaisena moitteettomana, kauniina yksilönä esimerkiksi Aarikan valkoisten pupujen kanssa sisustuselementtinä.


Tämä Marimekon erinomaisessa kunnossa oleva Tuike-mekko ei pääse näissä kuvissa oikeuksiinsa, sillä se istuu kauniisti ja on juuri sopivan pituinen. Söpöt taskut sivuilla tekevät siitä täydellisen! 




Olen kokenut toimiviksi ratkaisuiksi pienten lasten kanssa päivät pitkät lattialla kontatessani erilaiset säkkituolit. Meillä on ennestään Marimekon Puffi, joka on jatkuvasti käytössä kun pienimpien kanssa pyörii lattialla. Löysin kirppikseltä uuden, täysin käyttämättömän Räsymatto-istuintyynyn, samaan tarkoitukseen.




Harvoin tekee kerralla näin monta hyvää kirppislöytöä, joten voinen olla tähän erittäin tyytyväinen! 😊




J-M

Kommentit

Suositut tekstit