Just one piece of luxury

 Niin vain lokakuukin vierähti käyntiin ja vuotta on jäljellä enää viimeinen neljännes. Jonkinlaisena kontrollifriikkinä se on minulle merkki reagoida ja hoitaa seuraavan vuoden kalenteri valmiiksi. 

Joten: 

Tilasin kalenteriini vuoden 2023 vuosipaketin! 🖤 Näin pääsen sujuvasti suunnittelemaan seuraavankin vuoden puolelle.



Kalenterini, tai paremminkin sen kuoret, ovat Louis Vuittonin Medium Ring Agenda Monogram-kuosilla. Monogram itsessään ei ole Vuitton-suosikkini. Kuosi kuitenkin miellyttää silmääni pienemmissä elementeissä, kuten tässä kalenterissa sekä esimerkiksi Key Pouchissa.


Vuosipaketin tilasin kalenteriini tänä vuonna suoraan Vuittonilta. Heidän tapansa mukaisesti tämäkin kalenterin vuosipaketti (siis vain nippu paperia!) oli pakattu odotetun arvokkaasti: Omaan säilytyslaatikkoonsa ja tottakai tyylikkäästi LV-logonauhalla koristeltuna sekä suoraan kotiovelle. 




❕Vinkkinä kerrottakoon, että nämä LV-laatikot ovat kysyttyä tavaraa jälleenmyyntimarkkinoilla, joten reippaampi kaveri käärisi tästä vielä eurot myymällä laatikon eteenpäin. Sille kun ei ole enää sivujen käyttöönoton myötä tarvetta.❕


Viime kertaisesta Chanelin toimituksesta poiketen (jos vielä muistatte tämän tapauksen), Vuittonin toimitus ilmestyi ovelle alle kahdessa vuorokaudessa! Kauaa ei siis tätä pakettia tarvinnut odotella, saati kysellä perään.


Let’s tuunataan!

Vuittonin canvas on luotu kestämään aikaa ja kauniisti viimeistelty tuote myös hyvin pidettynä lunastaa lupauksensa. Tästäkin syystä luksusbrändien tuotanto on hintavuudestaan huolimatta kestävä ja kannattava sijoitus. Pidän myös siitä, että kalenterista voi rakentaa vaikka joka vuosi täysin erilaisen ja aina oman näköisensä samoihin kansiin.




Vuittonin kalenterikannet eivät edellytä vain LV-vuosipaketin käyttöä, sillä rei’itysväli vastaa Personal/mm Agenda kokoa. Tämä mahdollistaa sisällön hankkimisen myös muualta kuin Vuittonilta ja tekee personoinnin mahdolliseksi. Valinnanvaraahan näinä päivinä onkin sitten lähes yhtä runsaasti kuin on kysyjiäkin! Muun muassa Etsyn kautta löytyy Vuittonin kansiin räätälöityjä kalenterin lisäsivuja, välilehtiä, somisteita ja vaikka mitä mielin määrin. Näppärää Handmade-sisältöä on kuin karkkikaupassa konsanaan ja varmasti ihan joka makuun. Postimaksut pysyvät kohtuullisina näillä markkinoilla, sillä paperi ei juuri paina ja mahtuu sievästi vaikka kirjepostiin. Rajoittavana tekijänä toimii lähinnä käyttäjän oma tarve ja lopulta tietysti lompakko, tuolla kalenterituunaajan ihmemaassa kun voi helposti lähteä mopo käsistä. Näppärä tee-se-itse-askartelija voi tuottaa sisältöä myös itse säästäen kuluissa pitkän pennin. 


Mihin kaikkeen KALENTERI TAIPUU?

Jos perus kalenterisisältö riittää ja haluaa astetta taloudellisemman vaihtoehdon, esimerkiksi Timexin vuosipaketti toimii hyvin myös Vuittonin kalenterikansissa. Hinta taitaa tälle medium (mm) koolle pyöriä siinä 15-20e paikkeilla. 


Päädyin itse tilaamaan näihin LV kansiin tarkoitetun alkuperäisen sisällön kokeilumielessä, vaikka lopullinen käyttötarkoitukseni onkin laajempi. Olen aika innokas organisoimaan touhujani, joten oma kalenterini sisältää perus viikkokalenterin lisäksi lähes kaiken muunkin toimintani, jonka jonnekin olisin kirjaamassa: Pienimuotoisen päiväkirjan, muistiinpanot, suunnitelmat, budjetit, päiväkotiin/kouluun liittyvät asiat, lääkkeet, ruokavaliot… no, näitä riittää! 


LV:n oma vuosipaketti itsessään on hyvin pelkistetty. Kalenteri ja muutama ylimääräinen sivu. Ei siis juuri tilaa edes muistiinpanoille. Mukana tulee kyllä vuosittain vaihtuvat LV-tarrat, jotka joillekin varmasti ovat tärkeä osa tuota tilausta. Minulle eivät. Joten tuo paketti on vain ja ainoastaan hyvin pelkistettyyn kalenterikäyttöön. Tästä syystä tilailen itse kalenteriini lisäsivuja erikseen tämän vuosipaketin oheen saadakseni tarpeeksi tilaa kaikelle tälle olennaiselle. Ja toki, nautin myös hieman tuosta tuunaustouhusta. 😉


Miksi valitsin fyysisen kalenterin puhelimen näppärän kalenterin sijasta?

Teen nykyään lähes kaiken puhelimella tai läppärillä. Illalla lasten nukahdettua hoidan siellä asioita ja samaa teen päivälläkin. Aina kun aikaa hetki siunaantuu. Olen ottanut fyysisen paperikalenterin käyttöön tasapainottaakseni tätä jatkuvaa ruudun tuijottamista. Ruutu on kätevä, mutta miten paljon sitä tuijotamme päivittäin, on masentavaa. Näin saan silmäni keskittymään myös muuhun kuin näyttöön ja sormeni tekemään ja ajattelemaan jotain muuta kuin naputtelua.


Kalenteri, oli muoto sitten digitaalinen tai paperinen, on elämässäni oikeastaan välttämätön. Viisihenkisen perheen menot ja meiningit kaikkine ohjelmanumeroineen on jopa kalenterin kanssa välillä haastavaa pitää aisoissa. Seinällämme on iso perhekalenteri, jossa jokaisella on oma sarake. Tämän lisäksi rinnalla kulkee tämä Vuittonin agenda sekä toki puhelimen kalenteri (ihan joka paikkaan en tuotakaan fyysistä kalenteriakaan mukanani kanniskele).


Kalenteri tuo siis järjestelmällisyyttä ja auttaa sovittamaan aikatauluja toimivammiksi kokonaisuuksiksi. Olen lisäksi aktiivinen kirjoittelemaan ajatuksiani ylös. Ideoita, seurantaa yhdestä jos toisesta asiasta, muistettavia asioita, suunnitelmia kodin järjestelyistä lomamatkoihin... Tämäkin liittynee haluuni pitää elämä jollain tapaa kontrollissa ja ajatukset kasassa, vaikka elämä muuten olisikin välillä yhtä kaoottista sekamelskaa.


J-M

Kommentit

Suositut tekstit