Kummitusten yö Porvoossa

Halloweenista on tullut jo tuttu osa Suomenkin syksyä ja tapahtumia tämän ympärille järjestetään yhä enemmän. Tämä mahdollistaa eri-ikäisille leikkimielisille ihmisille osallistumisen jos jonkinlaisiin naamiaisjuhliin sekä -tapahtumiin teeman ympärillä.

Naamiaisjuhlat niin järjestäjänä kuin osallistujana ovat kiehtoneet itseäni jo kauan. On hauskaa heittäytyä rooliin ja olla hetken kuin toisesta maailmasta. Halloween on ollut itselleni yksi niistä juhlista, joihin on saanut panostaa oikein kunnolla. Aiempina vuosina olen pariin kertaan tehnyt Sugar skull -tyyppisen maskeerauksen asuineen ja viime vuonna päädyin Harley Quinn -teemaan. Asujen ja meikin suunnittelu ja toteutus on pitkällinen prosessi ja tärkeä osa Halloweenia. Tavoiteltuun rooliin tulee tutustua hyvin, jotta asu ja rooli toimivat yhteen. Itselleni pienet yksityiskohdatkin ovat asussa tärkeitä, jotta kokonaisuus on kauttaaltaan uskottava. Tänä vuonna päädyin seuraamaan tapahtumaa ihan omana itsenäni vauvan takia (joka ei vielä ymmärrä jos äiti ei näytäkään tutulta) ja nauttimaan muiden panostuksesta. 


Vierailimme siis perjantaina Porvoossa vanhassa kaupungissa järjestetyssä Kummitusten yö -tapahtumassa. Vanhan kaupungin miljöö taipuu vaikka mihin, aina joulun satumaisesta tunnelmasta kulman takaa kurkkiviin kummituksiin saakka. Tapahtuman ikäsuositus oli 7 vuotta, mutta saimme etukäteen tietää, että tapahtuma sopii myös nuoremmille ja ikäsuositus on lisätty jännittävien somistusten takia. 







Saavuimme paikalle hyvissä ajoin ennen virallisen ohjelman alkamista vähän haistelemaan tunnelmaa ja tapahtuman soveltuvuutta lapsille. Näin ilmeisesti teki moni muukin lapsiperhe, sillä paikalla oli lisäksemme useita pienempiä lapsia. Päivänvalon rippeet toivat myös turvallisemman asetelman tutkia jänniä kummitusteemaisia somisteita. Tapahtumassa olivat mukana museoista lähtien niin kahviloita kuin ravintoloitakin ja lukuisia vanhan kaupungin katujen varsilla sijaitsevia pikku putiikkeja. Päätimme jo alkuun pistäytyä vain ulkona järjestetyissä tapahtumapisteissä jo siitäkin syystä, että mukana olevan vaunut eivät ihan joka siipeen mahtuneet.







Tapahtuma itsessään oli sopivan jännittävä lapsille. Keskimmäinen jopa innostui bongailemassa ”kummituksia” väkijoukosta. Moni olikin pukeutunut teemaan sopiviin asuihin. Paikalla oli myös tapahtuman henkilökuntaa, jotka hekin olivat panostaneet rooliinsa Kummitusten yössä..



Tämä Vanha Porvoo on aina kaunis vuodenajasta riippumatta.



J-M

Kommentit

Suositut tekstit