Terveiset syyslomalta

 Koulujen syysloma on hyvä syy siirtyä kaupungista maaseudun rauhaan. Ja tällaiselle luonnossa viihtyvälle äitityypille parasta viihdettä onkin mökkielämä. 



Meille mökki on sellainen primitiiviseen ympäristöön istuva luonnon jatke. Mökissä on kyllä sähköt ja onhan siellä toki muitakin elämää helpottavia elementtejä. Ulkohuussi ei syyspimeillä ole yhtä miellyttävä paikka kuin kesän valoisina ja lämpiminä öinä. Toki talvipakkaset ovat sitten vielä täysin oma lukunsa... Mutta kuten sanotaan, joskus on hyvä luopua hetkellisesti erilaisista arjen eduista, jotta niitä osaa taas arvostaa!


Kauniin alkusyksyn merkit varisevat lehtinä maahan ja esiin väkisin työntyvän talven karuus  alkaa tuntua ja näkyä. Enää ei kirjava ruska maalaile maisemaa. Jäljellä on lähinnä ne muutamat värikkäät lehdet, jotka sitkeästi roikkuvat kiinni oksassa muiden lehtien muuttuessa ruskeaksi massaksi puun juurella. Illan pimetessä lämpötila tipahtaa nollaan ja pilkkopimeän sekä kylmän yhdistelmä tuntuu luissa asti. Etenkin tällä viluilijalla. Onneksi mukana on kasa villasukkia, sisätossut ja kerrastoja. Niillä pärjää!




Mökkilomaan kuuluu paljon ulkoilua, yhdessäoloa ja tietysti sauna! Se ihana pienen pieni hetki aivan omassa rauhassa. Kotona taitaa tämän talven saunailut olla kortilla sähkön hintojen pomppiessa katossa. Viisihenkisen perheen kanssa kun pesukone ja tiskikone saa laulaa sen verran usein serenadejaan, että sähköä ei niistä juuri säästellä. Mökillä sauna lämpenee puilla ja täällä sen hetken uskaltaa siitä lämmöstä vielä nautiskella.







Akut on nyt ladattu loppuvuoteen ja huomenna paluu arkeen. Seuraavat lomahaaveet siintävätkin jo horisontissa!


J-M

Kommentit

Suositut tekstit