Syysunelmia

Sukellettaessa syvemmälle syksyyn tuo kynttilänvalo yhä enemmän lämpöä ja tunnelmaa mukanaan. Iltahämärät ja seinissä ulvovat tuulenpuuskat tai sateen ropina kattoon samalla kun pieni liekki lepattaa pöydän reunalla. Söpöä, eikö? Tällaista pientä tulta ei tietenkään voi verrata lämmittävän takkatuleen, jota edelleen kaihoisasti kotiini kaipaan, mutta sen luoma tunnelma on silti autenttinen. Liekissä on jotain rauhoittavaa. Oli se sitten iso tai pieni. Sen tuijottaminen vie mukanaan. Rauhoittaa ja rentouttaa. Tyhjentää ajatukset ja antaa mahdollisuuden olla hetken tässä ja nyt.

Pahoittelen heijastumia messingin pinnalla! Onhan se vaikeaa kuvata peilimäistä pintaa näkymättä siinä itse. 🤭


Iittalan valikoimiin palasivat tänä syksynä ihanat messinkiset Nappula-kynttilänjalat. Ja miten kauan olen näitä odottanutkaan takaisin! Kun ne vihdoin saapuivat markkinoille, iskin heti kiinni. Tai yritin. Ensimmäinen MyIittalan jäsenille suunnattu erähän myytiin nenäni edestä loppuun. Onneksi ei mennyt montaakaan päivää, kun sähköpostiini kilahti ilmoitus uuden erän saapumisesta. Ja mamahan oli ostohousut jalassa samantien!


Nyt kun sähköä ja jopa jouluvalojen käyttöä tänä talvena energiakriisin alla suositellaan mietittävän kahdesti, lienee perinteisten kynttilöiden myynti kasvamassa. Ja toisaalta onhan elävä liekki aina kauniimpi kuin patterilla väpättävä tekoliekki. Mitenkään sitä vähättelemättä, suosin näitä myös valtavasti itse, sillä ovathan ne huomattavan turvallisia aitoon liekkiin nähden ja usein myös ajastustoiminnolla varustettuja. Eikä ohi juoksevat ja seiniin törmäilevät lapsetkaan aiheuta mennessään turvallisuusriskiä, kun patterikynttilä ei kaatuessaan hajoa, saati sytytä sitä pelättyä tulipaloa. Meillä aidot liekit jäävät myöhäisiltaan tai erittäin valvottuun yhteishetkeen, kuten ruokailuun, jolloin niin liekit kuin lapset ovat herkeämättömän valvovan silmän alla. Molempi parempi, olkoon näin aidon ja tekokynttilän välillä.







Tuoksukynttilät ovat toinen todellinen koukuttimeni kynttilämaailmassa, mutta tästä lisää myöhemmin. (Pysykäähän kuulolla, tulossa on sen tiimoilta herkullinen postaus!)


Nyt hetkeksi kynttilät palamaan ja iltaan hieman tunnelmaa. 🕯


J-M

Kommentit

  1. Kynttilät on ihania! Mistä toi kaunis kynttilän sammutin on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on by Lassenin Kubus snuffer! Tyyliinsä istuen hyvin virtaviivainen ja yksinkertainen muotoilu. Pidän tästä paljon!
      T. J-M
      (Kommentoin nimettömänä teknisten haasteiden vuoksi 😅)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit