Viikonlopun kurpitsajuhlat

 Lokakuiset synttärijuhlat saavat usein Halloween-teeman. Näin ainakin meillä. Tänä vuonna päätimme (=terveisin väsynyt mutsi) juhlia hieman maltillisemmin, ilman pääkalloja ja kummituksia tai hämähäkinseittejä.

Juhlamme teema oli siis syksy kaikessa yksinkertaisuudessaan. Olen itse innokas juhlajärjestelijä ja juhla kuin juhla on mietitty ja suunniteltu alusta loppuun melko tarkoin yksityiskohdin. Joten on lähes ennenkuulumatonta, että järjestämäni juhlat eivät ole viimeisen päälle mietityt ja koristellut. Tänä vuonna aikapula sekä pienimmän öiset kukkumiset kuitenkin painoivat sen verran voimakkaasti vaakakupissa, että oli järkevämpää pidättäytyä suuremmasta järjestelystä ja käyttää olemassa oleva aika pienemmän juhlan järjestämiseen.




Vaikka juhlat itsessään olisivatkin pienemmät, niiden ei todellakaan tarvitse olla suunnittelemattomat tai tylsät. Kävin pienempien lasten kanssa paikallisessa kukkakaupassa teetättämässä upean ”kurpitsajuhla”-teemaisen kimpun. Tämän kimpun kylkeen sopii kauniit oranssinsävyiset käsintehdyt kynttilät. (Näiden sävy livenä on U-P-E-A!!)





Lapsille juhliin oli varattu Halloween-teeman mukaista karkkia ja teemaväreissä mm. porkkanakakkua. Ja lapset toki saivat itse pukeutua sopivin asuvalinnoin. Isompi oli noita ja keskimmäinen noidan kissa (söpöä 🖤). Pienimmälle löytyi keskimmäisen vanha kurpitsa-asu, joka tosin jäi päivän aikana melko vähälle käytölle. (Led-)kynttilöitä virittelin ympäri asuntoa lisäämään tunnelmaa. Kuten myös ilmapalloja. Muutama tyylikäs kurpitsayksityiskohta sijoiteltuna sisustukseen istuvaksi ja siinäpä se kaikessa yksinkertaisuudessaan!




Kaikkineen kokonaisuudesta tuli simppelin leppoisa ja isoimman valmistelustressin toi mukanaan juhliin siivoaminen. Tämä joka kertainen tuskien taival! Aina ajoissa suunniteltu, mutta niin viime kädessä toteutettu, että AINA viimeisiä pintoja pyyhitään ja viimeistä roskapussia salaa takaovesta juosten viedään vielä, kun ensimmäisen vieras soittaa ovikelloa. Niin tälläkin kertaa. Ensimmäisen vieraan saapuessa oli vielä oviaukkolla pari ylimääräistä pahvilaatikkoa lähdössä autoon (odottamaan kierrätyspisteellä käyntiä)…


Loppuvuoden juhlaputki on nyt avattu, sillä tästä eteenpäin juhlaa ja juhlan tapaista osuu lähes joka viikolle. Seuraavat kekkerit ovat jo pian ovella isänpäivän merkeissä. Tätä ennen toki on vielä se virallinen Halloween sekä pyhäinpäivä. Halloween  saa meillä tänä vuonna liukua ohi omaa tahtiaan, jollen innostu jotain pientä virittelemään. Isänpäivästä vauhti vain kiihtyykin loppuvuoteen. Lepäillään sitten tammikuussa, kun vuosi juhlineen on saatu pakettiin!




J-M

Kommentit

Suositut tekstit