MAMAN MINDFULNESS

 Miten ruuhkavuosiin ja vauva-arkeen voi yhdistää termin mindfulness tai ylipäänsä rentoutuminen? Vastaus: Ei kovin helposti. Pienellä soveltamisella tämän voi kuitenkin saada onnistumaan. 
Tässä yksi vaihtoehto, josta hyötyy mahdollisesti koko perhe:
  • Ota lapset mukaan.
  • Himmennä valaistus. Käytä tunnelmaa luomaan kynttilöitä, takkatulta tms. Turvallisuus huomioiden!
  • Valitse oman fiiliksen ja tarpeiden mukaan taustalle joko rentouttavaa musiikkia, luontoääniä tai vaikkapa äänimaljarentoutus. Vaihtoehtoja löytyy suoratoistopalveluista loputtomasti.
  • Laita lattialle tyynyjä (ja tarvittaessa ohuita peittoja) ja käykää näille makaamaan mahdollisimman rennosti. Paras asento harjoitusten tekemiseen on selällään maaten.
  • Tässä rentoutuksessa voi viettää osallistujien iän huomioiden viidestä minuutista eteenpäin. Pienten kanssa viisikin minuuttia paikallaan hiljaa on jo paljon! Toki alkuun voi lähteä vain tutustumaan ajatukseen, ilman suurempaa stressiä ajasta. Lapset kuitenkin oppivat nopeasti ja saavat kiinni ideasta. Meillä aikanaan 2-2,5 vuotias haki tyynyt valmiiksi ja odotti iltaisin kovastikin tätä hetkeä.
Vinkki: Harjoituksen tekeminen ennen iltapesuja (mutta iltapalan jälkeen!) auttaa todistetusti rauhoittumaan yöunille. 


Itse harrastan myös ”sänkyjoogaa” eli vauvan nukahdettua tai unta odotellessa teen sänkyolosuhteisiin soveltuvia joogaliikkeitä eli asanoita. En tiedä kuinka hyvällä jooga-ammattilaiset tätä katsovat, mutta olen huomannut tämän auttavan pieniin (ja suurempiinkin) lihasjumeihin sekä rentoutumaan ennen nukkumaan käymistä.


Hyvää yötä ja kauniita, rauhallisia unia! ✨


J-M



Kommentit

Suositut tekstit