My dear friend and enemy, the material

Toisinaan posti tuo mukanaan jotain kivaa myös mamalle. Pieni luksus arjessa (etenkin näin perhevapailla ollessa, kun kuukausittain tilille ilmestyvä summa on totuttua reippaasti pienempi) piristää kummasti. Tällä kertaa tuo pinnallinen piristäjä oli klassikoiden klassikko: CHANEL! 


Valitettavasti laukkukokoelmiani ei kerrytetty uudella tuttavuudella, vaan kyseessä oli suht arkinen meikkivarastojen täydennys. Siitä huolimatta tältä luksusbrändiltä saapuva toimitus piristi materialistista minääni. Ja miten arvokkaasti nämä pienet arjen luksustuotteet olikin jälleen paketoitu! 😍



Tällä kertaa tilaus sisälsi seuraavat tuotteet:


LES BEIGES LIP BALM

POUDRE UNIVERSELLE COMPACTE

CHANCE EAU TENDRE HAIR MIST



Matka maailman ympäri, tai siltä se ainakin tuntui

Ulkomailta tulevissa toimituksissa voi kestää, sen lienee meistä jo varmasti lähes jokainen oppinut. Näin kävi myös tämän kanssa. Syy ei tällä kertaa ollutkaan kuljetusyhtiön, vaan ilmeisesti toimittajan, joka merkitsee rahtikirjaansa jonkin kohdan ”väärin” ja tästä syystä nämä paketit tuppaavat jäädä jos jonnekin vaarallisten aineiden tarkastusta varten. Tämä vaaralliseksi tulkittu aine tilauksessani oli tällä kertaa Hair Mist. Kuljetusyhtiön erittäin ystävällinen asiakaspalvelija osasi valaista tässäkin asiassa minua. Ilmeisesti viime vuosina muutama muukin henkilö on tilannut näitä vastaavia tuotteita. Eipä tuolla itselleni niin suurta merkitystä ollut, vaikka toimitus venyi useammilla päivillä alkuperäisestä arviosta.


Ovatko ilmaisnäytteet luksusta?

Chanelin ja monen muun luksusbrändin tyyliin kosmetiikka- ja parfyymitilausten yhteydessä kuuluu laittaa mukaan myös vapaavalintaiset tuotenäytteet. Meille rahvaille kuluttajillehan tämä on kivaa. Mikäs siinä, jos saa tilauksen päälle vähän extraa! Mielenkiintoisen tästä tekee arvokkaiksi miellettyjen brändien halu toimia tällä tavalla. Ja korostan, että itselläni ei ole mitään sitä vastaan, sekä ymmärrän myös markkinoinnillisen halun ja tarpeen toimia näin. Valitsin itse tällä kertaa näytteistä ripsivärin ja ihovoiteen. Brändien imagoa ajatellen koen tämän jotenkin epäluksusmaisena. Luksusmerkkien toiminta perustuu siihen, että tuotteet ovat hintavia, merkki ei järjestä alennusmyyntejä ja luksusbrändäys on isossa roolissa. Mutta sitten, asiakas tilaa kosmetiikkaa ja saa kaupan päälle minikokoiset näytteet. Aivan kuten Yves Rocherilla konsanaan. Ja älkää ymmärtäkö väärin, YR on loistava paikka tilata edullista ja hyvää kosmetiikkaa! Pointtini koskee luksusbrändiä. Ehkä joku saa ajatuksestani kiinni. Miksi luksusbrändin edes tarvitsee lähteä mukaan ilmaisnäytteiden markkinoille? Heillä on kaikki maailman avaimet siihen, ettei tällaista tarvitsisi toteuttaa. Toki, onhan Tokmannikin tuonut markkinoille luksusmerkkien kosmetiikkaa, kuten juuri Chanelin. Tokmanni on minun ja varmasti monen muunkin silmissä sieltä täysin toisesta ääripäästä. Tästä jokainen tehkööt omat johtopäätöksensä. Summa summarum, itse olin tyytyväinen niin tilaukseeni, kuin siihen pieneen mukana tulleeseen extraankin!



Kannattiko?

No miksipäs ei? Miten miellyttävää onkaan sipaista nenän päähän Chanelin puuteria ja pyöräyttää huulille hieman samaisen merkin punaa? Onhan se! Mutta ovatko nämä hintansa väärti vai ostetaanko näitä vain ja ainoastaan logon takia? 


Aina voi pohtia asiaa eri näkökulmista. Eettisistä tai itsekkäistä. Yksittäisen pikku paketin roudaaminen läpi Euroopan rekan kyydissä vai tuotteiden ostaminen kivijalkamyymälästä. Kaikkea ei täältä pohjolastakaan saa, mutta valikoimaa varmasti on riittävästi tarjolla. Kosmetiikkatuotteiden ei tarvitse olla Chanelia, vaan vastuullisempiakin vaihtoehtoja varmasti löytyy. Tässä kohtaa materialisti-minäni astui esiin ja teki päätöksen. Tuotteet ovat erittäin laadukkaita ja tämän pienen vaivannäön arvoisia. Onneksi myös suhteellisen kestäviä. Henkilö, joka näitä tuotteita tilaa, tekee sen varmasti myös itse brändin takia, sillä yhtä laadukkaita tuotteita saa huomattavasti edullisemminkin.


Mahdollisesti tulevaisuudessakin piristän itseäni Chanelin kosmetiikalla kotiin toimitettuna tai sitten en, vaan keksinkin kokeilla jotain ihan muuta. Aika näyttäköön!


J-M

Kommentit

Suositut tekstit